Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.Läs mer »

Aktuellt
  Även lyckad söndag | 2021-08-23 Tid: 08:37
Efter två års väntan var det äntligen dags för utställning på Ulriksdal, dessutom i vackert väder. Jag hade lyckats få med 16 Zelmaashundar, så det blev rena valpträffen x 3. Jag hade nämligen med sammanlagt 11 valpar från de 3 senaste kullarna plus några till. Eftersom jag själv visade många av dem hade jag tyvärr inte tid till så mycket annan samvaro. Men det blev fina resultat överlag: 5 ck (Douglas, Fanny, Jizza, Oliver, Ossie) många exc och några vg. Gaias avelsgrupp fick hp och blev tvåa, och uppfödargruppen fick också hp och blev tvåa. Valpar från N2- och O2-kullen utgjorde också pappa Tappijalan Corvettes grupp. Jag strök Jizzas grupp eftersom det blev lite för stökigt att konkurrera med sig själv. Men hon fick i stället glädja sig åt att bli 4:a bästa tik. Och Douglas blev BIM-veteran. Resultaten för deltagarna från M2-, N2- och O-kullen finns på deras respektive sidor under Kullar. Här syns de flesta av de deltagarna på ett gruppfoto framför slottet.

« Tillbaka