Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.Läs mer »

Aktuellt
  Isolde fyra på SM | 2021-08-09 Tid: 08:09
Vid gårdagens spår-SM i Dalarna placerade sig Isolde (Svea kallad) tillsammans med husse Henrik på en hedrande fjärdeplats. Hon fick dessutom hederspris efter att ha fortsatt spårandet trots att de stötte på hare i spåret. De representerade ÖlTK. Vann gjorde JHTK:s representant långhårsdvärgen Lekoll Bobbi Sharm Nattfari, tvåa BdTK:s representant strävhåret Hjorthult's Cello och trea representanten från min egen klubb UTK, korthårsdvärgen Saymore’s Lux Adrian. Isolde har varit uttagen de tre senaste åren, men 2019 skickade aldrig klubben sin representant, och 2020 var SM inställt på grund av pandemin. Men äntligen fick hon starta och det med ett så fint resultat. Grattis! Matte Sofia skickade bilden. Isolde, som är sex år gammal, är dotter till Essie och Ch Trappbergets Amos Batman. Hon är den sjunde Zelmaashund som varit uttagen till SM. Tidigare bästa resultat var det för Uscilla som tävlade fyra gånger och som bäst blev tvåa 2014 och min egen Arja, som tävlade två gånger och blev trea 1999.


« Tillbaka