Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.Läs mer »

Aktuellt
  För 26 år sedan | 2021-02-10 Tid: 09:09
I dag för 26 år sedan födde Arja sin tredje kull, det som blev min första F-kull. Pappa var Ch Trappbergets Sappo och det blev sju valpar, tre hanar och fyra tikar. Den jag minst hoppades på var Fatima, som visserligen var vansinnigt söt, men såg ut att få en jobbig päls. Men hur det var med den saken så behöll jag av en ren slump henne som fodertik och hon kom till en god vän, där hon fick namnet Fanny. Det blev två valpkullar och själv blev hon Best in show på en utställning, bara fem månader efter sin första kull. I den kullen behöll jag Jessie, som genom sina döttrar Tarja och Vittra fortsätter på hennes linje. I dag finns en annan Fanny, barnbarns barnbarn till Fatima, och mamma till Jizza.

« Tillbaka