Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.Läs mer »

Aktuellt
  17:e på listan | 2021-01-13 Tid: 08:53
Nu har Kennelklubben publicerat förra årets nyregistreringar för de olika hundraserna. Labradoren ligger fortfarande etta (sedan 2010), tvåa är schäfer och trea golden retriever. Strävhårig tax ligger nu på 17:e plats, vilket är långt ifrån 1900-talets glansdagar. Länge var korthårstaxen nummer ett på listan, men någon gång på 60- eller 70-talet blev strävhåren populärare, och hamnade så småningom i topp-3. Så var det exempelvis 1994 när jag och Darja (Loppan) var med i ett teveprogram som handlade om de populäraste raserna. Schäfern var då etta, golden tvåa och strävhårig tax trea. Om man i dag räknar ihop alla de tre hårlagen skulle taxen hamna betydligt högre upp på listan. På bilden var Darja 8 månader gammal. Hon blev senare mamma till två kullar, men omkom sorgligt fem år gammal i en husbrand tillsammans med Bore (Linus).

« Tillbaka