Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.Läs mer »

Aktuellt
  För 16 år sedan | 2020-03-10 Tid: 08:31
I dag för 16 år sedan föddes U-kullen, sju valpar. Mamma var Freja (Mikkels Märian) och pappa multichampion Revestreken's Frikk. Som vanligt när jag har valpar kom många människor och hälsade på dem när de var ute i trädgården, och jag bjöd också in några grupper från dagiset här intill. Ryktet om dessa barnbesök spred sig till Lidingö Tidning, som kom och gjorde reportage. I många år därefter hände det att när jag var ute på promenad med mina hundar att jag fick frågan om det var "de små dvärgarna på Näset". Fast några dvärgtaxar var det inte frågan om. I dag lever ingen från kullen, sist ut var Uscilla som blev nästan 14 år. Och den stilige Urax fick bli pappa till två av mina kullar, plus ett par kullar till hos andra uppfödare.

« Tillbaka