Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.Läs mer »

Aktuellt
  Taxens sång | 2020-02-26 Tid: 09:01
I brist på nya bilder på mina uppfödningar gräver jag i bildarkivet, och när jag gräver riktigt djupt hittar jag den här bilden från 1974. Jag hade besök av spelmannen Sven Faringer (som bland annat spelade i legendariska Grus i Dojjan), och så klart att han tog fram fiolen och drog några låtar. Bister lät då sin stämma ljuda, om det var för att han uppskattade fiolspelet eller tyckte det var hemskt är svårt att säga, men han var en hund som gärna ylade. Ljudet från dåtidens ambulanser och brandbilar brukade han härma, och det vete sjutton om han inte även ylade vid fullmåne. Bister blev 16 år, och hans kära Aja, som inte syns på bilden, blev 18.

« Tillbaka