Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.Läs mer »

Aktuellt
  För 19 år sedan | 2019-12-02 Tid: 08:19
I dag skulle de åtta valparna i P-kullen ha fyllt 19 år, men ingen av dem finns förstås kvar i livet nu. Äldst blev Peggy, som blev 16 år. De var avkommor till Ina och Ch Dovras-Leif Egon. Några dagar före leverans fick jag veta att pappan drabbats av diskbråck, något som kändes tufft att höra. Men det skulle visa sig att ingen av de åtta i kullen kom att drabbas av det. Däremot blev det en mycket framgångsrik kull på drevsidan med en nordisk jaktchampion med hundra avkommor i Finland (Pinoccio), en trippelchampion (Peròn), som blev pappa till en kull, och så Prillan som blev dubbelchampion och mamma till W-kullen. Ingen från den kullen finns heller i livet i dag, sist var framgångsrika Wilda, som dog nu i oktober.

« Tillbaka