Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.Läs mer »

Aktuellt
  Hälsning från Yassir | 2019-08-12 Tid: 08:40
Som en trevlig överraskning kom en bildhälsning från Yassir (Charlie kallad). För något år sedan flyttade hans familj till Japan, och då fick han flytta till en bekant i Åkersberga. Och nu har han under sommaren lånats ut till andra bekanta för att få vara på landet, och det var därifrån den här bilden kom. Yassir blir snart 13 år, men är fortfarande pigg och glad. Han är son till Fäbodarnas S Zelmaasdotter (Wilma) och Zelmaas Urax. Det finns en liten historia kring namnet Yassir. Jag hade ju i början av min uppfödartid en liten ploj med att i varje kull ge en valp namnet efter en politiker, inte svensk utan med ett mer exotiskt namn som skulle passa med Zelmaas. På kul blev det i första kullen Arafat, och när jag sedermera kom till Y insåg jag att det inte skulle gå att fortsätta eftersom våra svenska Å, Ä och Ö kom härnäst. Så politikersviten fick sluta som den började, nämligen med Arafats förnamn Yassir.

« Tillbaka