Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.Läs mer »

Aktuellt
  När Selma tog över | 2019-02-19 Tid: 08:53
Jag firar i år 30-årsjubileum som uppfödare. Och då minns jag alla vedermödor innan den första kullen kom till. Jag hade sedan länge valt Fäbodarnas Jussi som lämplig pappa till Selmas (Knata) första kull. Hon hade växt upp med honom och faktum var att jag gärna hade köpt honom från början. Jag gjorde flera besök på Fäboda Gård, men Selma var inte så road och han var inte tillräckligt enträgen. Till slut tog jag hem honom, och då blev det plötsligt parning. Men i fel ordning, så att säga, det är alltså Selma som försöker para Jussi här på den 30 år gamla bilden. Och det resulterade ju inte i valpar, förstås. Till sist fick jag byta hane, till Hummelmoras Emir. Men inte heller han lyckades, så sista utvägen var inseminering. När det var klart fastslog veterinären Catharina Linde Forsberg: "I morgon kan ni nog para dem på riktigt." Det blev en kull på fem valpar, och gångerna efteråt parade jag henne på 17:e och 19:e löpningsdagen. Man lär sig med tiden!

« Tillbaka